• Shari

Opi olemaan Onnellisuuden MestariTunne itsesi!


Elämän kauneus yllättää aina kun annamme sisäiselle äänelle aikaa.


Kiire luo paineita, paine luo ahdistusta, ahdistus epäonnistumista, epäonnistuminen masennusta.


Ei koskaan niin kiire, ettei olisi lapsellisen ihanaan ihmettelyyn aikaa. Jatkuva riittämättömyyden tunne saattaa jäädä kuin varkain osaksi itseämme, vaikka olisimme onnistuvia, kykeneviä ja osaavia. Hyvä Ihmisyys mitataan usein saavutuksilla, kehuilla tai kavereiden kateudella. Kukaanhan ei tätä myönnä, mutta pieni ihminen sisällämme etsii jatkuvaa hyväksyntää, tietä itseen.


Osaatko arvostaa itseäsi, antaa rauhaa kuulla sisäistä ääntäsi? Hetkessä elämisen taito kehittyy usein iän myötä, kun lakkaa arvostamasta sitä mitä muut sinusta haluavat, ja kääntyy sisäänpäin. Riittämättömyyden tunne katoaa, kun ei tarvitse saavuttaa toisten hyväksyntää vaan hyväksyy itsensä.


Rankan polun käyneet tunnistavat itsessään piilevän itsetuhon. Se saadaan huonoa itsetuntoa vahvistavia kokemuksia keräämällä; lähes tarkoituksellisesti etsitään rajaa sille ettei kelpaa. Käytöstä siivittää tunne siitä, että mikä tahansa huomio riittää.


Joskus pienikin positiivisuuden kokemus voi olla käänne parempaan. Ongelmanuoren paras apu on läheisen osoittama hyväksyntä, kiitos läsnäolosta tai halaus huonona hetkenä. Sekin että aikuinen sanoo joskus olleensa väärässä. Älä taivu maailman edessä, taivu itsessäsi ja kunnioita sitä kuka olet. Vaikka monelle nuorelle voi olla vaikea kasvaa, helpottuu se varmasi sillä että tekee sen mihin kykenee. Aikuinen hakee parempaa työpaikkaa, etsii itsessään sitä, millaisia jälkiä omat vanhemmat jättivät sydämeen.


Sen jälkeen voi mennä metsään ja todeta että ehkä maailmassa on liikaa odotuksia.


Kuka odottaa auringon paistavan kirkkaammin tai puiden olevan tuuheampia. Syksyn tulevan nopeammin tai neljän vuodenajan olevan kolme. Mistä liiat odotukset kumpuavat itse kunkin elämään?


Lapsuudesta, mediasta, vertailusta. Miksi olemme unohtaneet että persoonamme on ainutkertainen ja ainutlaatuinen. Omaamme jokainen jotain sellaista, jota kellään toisella ei ole. Löydä se itsehyväksynnän kautta. Aloita vaikkapa sillä, että arvostat sydämestäsi sitä kuka olet.


Katso tänään itseäsi peilistä ja sano jotakin kaunista itsellesi.


Tule rakentamaan Minä -karttaa ihanien meditaatioiden kautta. Tunnetko itsesi? Tiedäkö mitkä ovat sinun erityispiirteesi? Lahjasi ja voimavarasi. Teemme avaavia hiljentymisiä ja tarkastelemme toteutammeko voimavarojamme elämässä.


20.01.2019 / Kouvola, Kouvolankatu 21

klo 12.00 -16.00 hinta 88eur, sis alv.

Shari

15 views